Tischa Neve’s positieve benadering

tischa-neveOm op te groeien tot een evenwichtig mens, is opvoeding ontzettend belangrijk. Dat weet kinderpsychologe Tischa Neve maar al te goed. Ze heeft jarenlange waardevolle ervaring opgedaan op het gebied van kinderen en opvoedproblemen. Van 2004 tot en met 2008 ging ze in het EO tv-programma ‘Schatjes’ aan de slag met jonge gezinnen en hun problemen.

Tischa’s loopbaan ziet er veelzijdig en interessant uit. Vrijwel al haar werkervaring en ondernemingen draaien om het welzijn van kinderen en hun ouders. Zo geeft ze sociale vaardigheidstrainingen aan kinderen, maar ook cursussen aan zowel leraren als ouders. Sinds 1999 draagt ze op vrijwillige basis een steentje mee aan Stichting Sam, waarbij therapie wordt gegeven aan kinderen met het Syndroom van Down en autistische stoornissen, met behulp van dolfijnen. Ze vindt dat ontzettend leuk om te doen, maar ook om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen en genieten van deze vorm van therapie.

Boeken

Dankzij haar uitgebreide ervaring, heeft zij tot nu toe twee boeken geschreven, die te koop zijn in diverse boekhandels, maar ook uiteraard online. ‘Positief en Creatief Opvoeden’ verscheen in 2010. De leidraad in dit boek zijn 77 vragen, die betrekking hebben tot opvoeden. Deze vragen zijn eerder verschenen op  J/M voor ouders, waar Tischa wekelijks vragen beantwoordt. Haar meest recente boek heet ‘Mam, hoe gaat dat dan?’. Hierin komen situaties aan bod, die veel impact hebben op het leven van een kind. Het gaat hierbij om zowel plezierige, als droevige gebeurtenissen. Ze schreef dit boek samen met Ellie Norden-Schreiber.

 

Recent posts in Tips

 
 
 

Sesamstraat boeken

boeken
 
 

Tip!

 
 

Nieuwsberichten