Parodies in Sesamstraat (USA)

Een keer in de zoveel tijd maakt Sesamstraat USA een parodie op een bekende tv-serie of film.

Zo was er de parodie op de film Birdman, de film die maarliefst 4 Oscars won waaronder die van Beste film. De parodie heette Big Birdman dat dan weer slaat op de Amerikaanse Pino.

Ook House Of Cards is een bekende tv-serie in Amerika. Het 3de seizoen start op 27 februari en naar aanleiding daarvan heeft Sesamstraat een leuke parodie erop gemaakt, namelijk House of Bricks. Twee weken geleden lekte het volledige nieuwe seizoen al uit op Netflix.

Gelukkig was Netflix er snel bij en stond het maar een half uur op het film en serie kanaal. Of het expres gelekt is is niet bekend. Wel zorgt het voor extra veel spanning en enthousiasme onder de fans.

De parodie House of Bricks is een speciaal aangepaste vertoning van het verhaal van de wolf en de drie biggetjes. Wat hierbij opvalt is dat het derde huis van het derde biggetje de kleur wit is, een grote verwijzing naar het House of Cards zelf en dat ontzettend veel lijkt op het witte huis. Verder kun je rekenen op een herkenbare intro, rechtstreeks gepraat tegen de kijker, socialmedia die je mee kunt lezen als kijker en niet te vergeten de o zo bekende dubbele tik met de ring op het hout.

Zo zijn er ook nog parodies gebaseerd op the Lord of the Rings, Harry Potter, Starwars, the Hunger Games, Twilight en heel veel meer..

 

Tags: , , ,

Recent posts in Films

 
 
 

Sesamstraat boeken

boeken
 
 

Tip!

 
 

Nieuwsberichten